Hier wil je bij zijn: tijdens deze NFF Prof Talk zijn twee vrouwen te gast die hun sporen in de post audio al dik hebben verdiend. Supervisor dialog & sound editor Mildred Iatrou en sound designer, sound supervisor en re-recording mixer Ai-Ling Lee werkten samen aan First ManLa La Land en Wild en sleepten daarmee meerdere nominaties in de wacht.

Wie gefascineerd is door de kracht van geluid in film, maar ook in andere kunstvormen, zit goed bij de masterclass met Nicolas Becker. Hij werkte als sound designer, foley artist, componist en muzikant mee aan grote Hollywood-producties als Arrival (Denis Villeneuve) en Gravity (Alfonso Cuarón) maar ook het mega-kunstproject DAU. Een masterclass vol interactie, in samenwerking met de Vereniging Constructief Audio (VCA), en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht – sound design department (HKU).

Met een brandbrief vraagt de VCA de aandacht van de kamerleden die zich bezig houden met de steunmaatregelen voor de acute problemen van ons vakgebied sinds het uitbreken van de corona-crisis. De brief is opgesteld door het bestuur en gestuurd op initiatief van de Creatieve Coalitie waar de VCA bij is aangesloten.

Praktische en zakelijke informatie mbt de steunmaatregelen voor professionals 
Een taskforce van de NBF houdt de ontwikkelingen bij en geeft een overzicht met beknopte informatie en de links die je nodig hebt. Er is informatie voor zzp’ers, werkgevers en personeel in loondienst. De NBF hoopt op deze manier de informatie voor de branche te kunnen bundelen en inzichtelijk te maken. Het overzicht wordt continue aangevuld en geactualiseerd. Bovendien is het mogelijk om vragen te stellen. Deze informatie en de mogelijkheid om vragen te stellen staan open voor iedereen uit de branche, lid of geen lid van een vakvereniging. 

Aanstaande maandagavond is onze jaarlijkse VCA Gouden Kalveren nominatie-avond! Vorige week zijn de nominaties van de Gouden Kalveren bekendgemaakt:

Genomineerden Beste Sound Design
Peter Warnier – BLOODY MARIE
Huibert Boon, Alex Booy – MY FOOLISH HEART
Nardi van Dijk – NIEMAND IN DE STAD